Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 27 oktober 2009

Screencasten met ScreenFlow 2 fluitje van een cent

Wie screencasts maken serieus neemt, komt de laatste tijd flink aan zijn of haar trekken. Zo bracht TechSmith onlangs het bekende PC programma Camtasia naar de Mac. En zo brengt Telestream een nieuwe versie uit van ScreenFlow.

ScreenFlow kwam een jaar geleden uit en veroverde meteen alle screencast harten. De makers kwamen als een van de eersten op het idee om het opnemen van het scherm te combineren met uitgebreide videobewerkingsmogelijkheden. Juist dit laatste is in versie 2 uitgebreid.

Zo kun je vanaf nu heel eenvoudig overgangen maken tussen verschillende opnames. Hierbij kun je kiezen uit bekende en minder bekende 2D en 3D overgangen. Je kunt opnames versnellen. Muziek dimt automatisch wanneer een persoon begint te praten en kun je je creaties rechtstreeks naar YouTube exporteren. Zo zit ScreenFlow 2 vol met verbeteringen voor de doorgewinterde screencaster.

ScreenFlow kost 70 euro, een upgrade 20 euro. Wie dit teveel vindt voor zijn screencastbehoefte, kan natuurlijk prima uit de voeten met de ingebouwde schermopnamemogelijkheid in QuickTime X.

Reageer op artikel:
Screencasten met ScreenFlow 2 fluitje van een cent
Sluiten