Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 28 oktober 2009

Rijksmuseum komt met iPhone-app

In de App Store is sinds kort een app van het Rijksmuseum verschenen. Met de applicatie die ‘Rijkswidget’ heet is het mogelijk om elke dag een nieuw schilderij uit de collectie van het Rijksmuseum te bekijken op je iPhone of iPod touch.

Iedere keer dat de app wordt geopend, toont deze een ander schilderij. Op dit schilderij kan vervolgens worden ingezoomd, en er is extra informatie over elk schilderij te vinden. Ook kun je voor nog meer informatie doorklikken naar de site van het Rijksmuseum. Door de collectie van 1000 schilderijen krijg je met de app van het rijksmuseum niet vaak hetzelfde te zien.

De Rijkswidget is te vinden in de App Store, en is gratis. De widget is al langer beschikbaar voor de computer en als webversie.

Reageer op artikel:
Rijksmuseum komt met iPhone-app
Sluiten