Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 14 oktober 2009

Recente iPhones moeilijker te jailbreaken

Apple geeft de laatste modellen van de iPhone 3GS een andere bootrom-versie mee, waardoor een recente iPhone 3GS een stuk moeilijker te jailbreaken is dan een minder recente iPhone 3GS of een iPhone van een vorige generatie. In de nieuwe firmware is een lek gedicht dat ervoor zorgde dat het toestel relatief makkelijk te jailbreaken was.

De Franse iPhone-hacker Mathieu Hervais ontdekte dat het lek, bekend als 24kpwn, in de recentere versies van de iPhone 3GS is gedicht. Op dit moment is het dan ook niet mogelijk om een recent geproduceerde iPhone 3GS te jailbreaken. Hierdoor is het (nog) niet mogelijk om op deze iPhones software die niet in de App Store te vinden is te installeren. Het is afwachten wanneer hackers weer een nieuwe mogelijkheid hebben gevonden om ook deze nieuwere iPhones te jailbreaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recente iPhones moeilijker te jailbreaken
Sluiten