Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 6 oktober 2009

Psystar brengt Mac OS X naar andere computerfabrikanten

Psystar, het bedrijf dat computers verkoopt die met Mac OS X zijn uitgerust, gaat de techniek die zie hiervoor gebruiken aanbieden aan andere computerfabrikanten, zodat ook zij hun computers kunnen leveren met Mac OS X. Andere computerfabrikanten kunnen bij Psystar een licentie kopen waardoor Snow Leopard geïnstalleerd kan worden op gewone PC’s.

Hoewel er nog een rechtszaak zit aan te komen tussen Apple en Psystar in januari 2010, zet Psystar dus alvast de volgende stap waar Apple vermoedelijk niet blij mee zal zijn. De vraag blijft wel of er überhaupt computerfabrikanten zijn die hun computers op deze manier met Mac OS X willen uitrusten.

Door de software van Psystar kan Mac OS X gewoon met de originele installatie-dvd worden geïnstalleerd. Ook kan het systeem gewoon worden ge-update dankzij de “safe-update”-technologie die Psystar heeft ontwikkeld. Psystar is van mening dat de consument vrijheid moet hebben, en moet kunnen kiezen uit alle mogelijke besturingssystemen bij het aanschaffen van een computer.

Reageer op artikel:
Psystar brengt Mac OS X naar andere computerfabrikanten
Sluiten