Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 12 oktober 2009
Leestijd: 1 minuut

Politie: Gebruik geen Windows voor internetbankieren

Volgens bronnen raden agenten in Australië aan om geen Windows te gebruiken als men gaat internetbankieren. Om niet het doelwit te worden van cybercriminelen is het aan te raden om in plaats van Windows een Mac of een Linux computer te gebruiken wanneer je gaat internetbankieren. Ook de iPhone wordt veilig genoemd als het gaat om internetbankieren.

De Australische inspecteur Bruce van der Graaf van de ‘Computer Crime Investigation Unit’ zou hebben gezegd dat er twee belangrijke regels zijn voor veilig internetbankieren. Deze regels zijn het niet aanklikken van links die verwijzen naar de website van een bank om te internetbankieren (zoals bijvoorbeeld in een e-mailbericht), en het vermijden van Microsoft Windows tijdens het internetbankieren.

Verder is de inspecteur bezorgd dat toekomstige wetten ervoor zorgen dat internetproviders verplicht zijn om de gebruiker te controleren op firewalls en dergelijke voordat ze mogen internetbankieren. Dit zou ervoor zorgen dat het met de iPhone, die van der Graaf erg veilig noemt, niet meer mogelijk is om te internetbankieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.