Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 9 oktober 2009

Ontwikkelen iTunes LP kost labels $ 10.000

Een van de nieuwe functies in iTunes 9 was iTunes LP. iTunes LP moet het nostalgische gevoel dat je krijgt bij de aanschaf van een plaat terugbrengen door een digitaal alternatief te bieden voor een CD-boekje met onder andere songteksten erin. Een goed idee, zou je zeggen. Toch is het de vraag of iTunes LP ooit gaat uitgroeien tot het succes dat Apple hoopt.

iTunes LP moet de verkoop van complete albums gaan stimuleren, maar op dit moment zouden er slechts 13 iTunes LP’s in de iTunes Store te vinden zijn. Dit lage aantal is te wijten aan een aantal oorzaken. Zo heeft Gizmodo gesproken met een onafhankelijk platenlabel dat interesse had in het uitgeven van een iTunes LP. Het platenlabel kreeg van Apple te horen dat iTunes LP op dit moment alleen bedoeld is voor de grote platenlabels. Daarnaast kost het maar liefst $ 10.000 om een iTunes LP te laten maken door Apple.

Behalve dat iTunes LP dus erg duur is om te laten ontwikkelen, kost het ook de gebruiker meer geld om een album inclusief iTunes LP aan te schaffen, dan zonder iTunes LP. Verder is een iTunes LP tot nu toe alleen nog maar te bekijken op de computer. Deze bij elkaar opgeteld zorgen er op dit moment voor dat iTunes LP nog geen succes is.

Heb jij al een CD aangeschaft waar een iTunes LP bij zat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontwikkelen iTunes LP kost labels $ 10.000
Sluiten