Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 30 oktober 2009

Nieuwe iMac verslikt zich in Flash

Verschillende gebruikers van de nieuwe iMac melden dat de iMac moeite heeft met het afspelen van Flash filmpjes, zoals bijvoorbeeld een YouTube filmpje. Het afspelen van Flash-filmpjes gaat om sommige nieuwe iMacs niet vloeiend, en het geluid klinkt daarbij zeer vervormd. Ook is het CPU-gebruik tijdens het afspelen van een Flash-filmpje maar liefst 105%.

Het probleem schijnt tijdelijk op de lossen te zijn door de iMac te herstarten of door het apparaat te laten sluimeren en vervolgens weer in te schakelen. Deze oplossing zorgt er helaas niet voor dat het probleem geheel verdwijnt. Ook het opnieuw installeren van Snow Leopard is geen oplossing voor dit probleem.

Je kan natuurlijk proberen om in de winkel je iMac omgeruild te krijgen voor een nieuwe, aangezien het probleem zich niet bij alle iMacs voordoet. Zo meldt een gebruiker op het Apple support forum dat het probleem zich niet meer voordoet nadat hij zijn iMac 27-inch heeft omgeruild voor een nieuwe. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat Apple het probleem op termijn zelf zal oplossen met een software update of reparatieprogramma.

Heb jij problemen met de nieuwe iMac?

Reageer op artikel:
Nieuwe iMac verslikt zich in Flash
Sluiten