Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 21 oktober 2009

Nieuwe 27-inch iMac als monitor te gebruiken

Toen gisteren de nieuwe iMac werd geïntroduceerd, vielen een aantal dingen meteen op. Zo wordt de nieuwe iMac geleverd met de nieuwe Magic Mouse, en is de iMac flink sneller geworden. Ook is de iMac vanaf nu leverbaar met een 27-inch scherm.

Een bijzonder detail aan de 27-inch iMac dat minder opvalt, is de optie om deze iMac ook als monitor te gebruiken. Op de website van Apple is namelijk het volgende te lezen:

“The Mini DisplayPort lets you connect an external display, including the Apple LED Cinema Display, to your iMac. On the 27-inch iMac, the same port offers input, too. So you can connect any external source that has DisplayPort output — including a MacBook or MacBook Pro — and use your iMac as a display.”

De Mini DisplayPort-uitgang op de 27-inch iMac blijkt dus ook een ingang te zijn. Op deze manier kun je elk apparaat met een DisplayPort-uitgang aansluiten op de iMac, om zo de iMac als monitor te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aansluiten van je MacBook met Mini DisplayPort.

Erg opvallend is is dat de 27-inch iMac nu leverbaar is voor € 1.499, terwijl de 30-inch Cinema Display € 1799 kost. Voor € 300 minder heb je dus een monitor met LED-achtergrondverlichting die slechts 3 inch kleiner is dan de Cinema Display, inclusief een goede computer. Het lijkt dus waarschijnlijk dat Apple binnenkort met een opvolger komt voor de 30-inch Cinema Display, of in ieder geval iets aan de prijs doet.

Reageer op artikel:
Nieuwe 27-inch iMac als monitor te gebruiken
Sluiten