Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 6 oktober 2009

Mac-gebruikers gaan vreemd en zijn rijker

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen in Amerika een Mac bezitten. Was er in 2008 nog in 9 % van de huishoudens een Mac aanwezig, in 2009 is dit percentage gestegen tot maar liefst 12 %. Dit lijkt geweldig nieuws, maar er zit wel een addertje onder het gras. Het overgrote deel van deze Mac-gebruikers, namelijk 85 %, is overspelig door naast een Mac ook nog één of meerdere Windows PC’s te hebben.

Andere opvallende cijfers uit dit onderzoek zijn dat 66 % van de huishoudens met een Mac in totaal drie of meer computers bezitten. In huishoudens met alleen Windows PC’s is dit percentage een stuk lager, namelijk 29 %. Verder hebben Mac-gebruikers meer gadgets in huis, en bezitten ze vaker een notebook. Ook zijn Mac-gebruikers rijker, 36 % van de huishoudens met een Mac heeft een inkomen hoger dan $ 100.000, tegenover 21 % van alle Amerikaanse consumenten.

Reageer op artikel:
Mac-gebruikers gaan vreemd en zijn rijker
Sluiten