Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 13 oktober 2009

Levinson kiest voor Apple, verlaat Google

Bestuurslid Arthur Levinson stopt per direct bij Google. Levinson is vanaf nu alleen nog maar betrokken bij Apple. Hij volgt hiermee de stap van Eric Schmidt, die ook bij beide bedrijven werkzaam was. Schmidt koos daarbij juist om bij Apple op te stappen en om bij Google te blijven.

Tot voor kort waren er geen bezwaren tegen dat Levinson en Schmidt voor beide bedrijven werkten. Volgens Apple zorgde de dubbelrol van Schmidt er echter voor dat hij steeds minder kon deelnemen aan vergaderingen en discussies. Dit komt onder andere doordat de producten van Apple en Google steeds meer met elkaar gaan concurreren. Zo bieden beide bedrijven allebei een internetbrowser en een mobiel besturingssysteem aan. Binnenkort komt Google onder de naam Chrome OS ook nog met zijn eigen besturingssysteem.

Verder werd door de FTC een onderzoek ingesteld naar de banden tussen Apple en Google, doordat twee werknemers in de top van beide bedrijven actief waren. In tegenstelling tot bij het vertrek van Schmidt is er deze keer geen reden voor vertrek bekend gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Levinson kiest voor Apple, verlaat Google
Sluiten