Statenweg
Statenweg Nieuws 3 oktober 2009

Kat-en-muisspel Palm en Apple toch niet ten einde

Al sinds de lancering van de Palm Pre in juni probeert het bedrijf achter dit toestel gebruikers de mogelijkheid te geven om muziek te synchroniseren met iTunes. Apple stak daar herhaaldelijk een stokje voor door de muzieksoftware aan te passen, waarna Palm telkens een manier vond om de blokkering te omzeilen.

Even leek het alsof Palm de strijd opgaf, toen vorige week versie 1.2.0 van WebOS uitkwam zonder mogelijkheid tot iTunes-synchronisatie. In plaats daarvan kwam de nieuwe software met ingebouwde ondersteuning voor Amazone’s MP3-store.

Maar het kat-en-muisspel gaat door. Palm heeft nu een update uitgegeven waarmee synchronisatie weer mogelijk is tussen de Palm Pre en de laatste versie van iTunes (9.0.1). Voor hoelang het duurt, want het is nu wachten op een reactie van Apple.

Blijkbaar heeft Palm zich niets aangetrokken van een uitspraak door de USB-IF. Deze organisatie, die toeziet op het gebruik van USB, stelde dat Palm regels overtreedt door het vendor ID van Apple te gebruiken in de Pre.

Reageer op artikel:
Kat-en-muisspel Palm en Apple toch niet ten einde
Sluiten