Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 28 oktober 2009

iPhone zorgt voor tekort camera-sensoren

Apple gaat met het vooruitzicht op de feestdagen de productie van iPhones met 20% opschroeven. Deze stap gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat er een tekort komt aan CMOS camera-sensoren bij fabrikant OmniVision Technologies.

OmniVision Technologies waarschuwt haar klanten voor een krappe voorraad aan CMOS-sensoren. Deze krappe voorraad gaat volgens het bedrijf waarschijnlijk duren tot eind november. Foxconn Electronics en Primax Electronics, twee andere fabrikanten van iPhone-onderdelen kunnen de verhoogde vraag waarschijnlijk wel zonder problemen aan. Door de verhoging van de productie van iPhones wil Apple ervoor zorgen dat er de komende feestdagen genoeg iPhones op voorraad zijn.

Het komt regelmatig voor dat de iPhone niet op voorraad is, en dat klanten langer op het toestel moeten wachten. Dit wordt onder andere veroorzaakt door het feit dat steeds meer providers de iPhone aanbieden, doordat Apple langzaam afstapt van het model waarbij één provider de iPhone exclusief mag verkopen in een land. Het afgelopen kwartaal verkocht Apple ondanks leveringsproblemen toch 7,4 miljoen iPhones.

Reageer op artikel:
iPhone zorgt voor tekort camera-sensoren
Sluiten