Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 14 oktober 2009

iPhone in Engeland bij alle providers verkrijgbaar

De iPhone is binnenkort bij alle Engelse providers verkrijgbaar. Tot een aantal weken geleden had O2 het exclusieve alleenrecht om de iPhone in Engeland te verkopen, maar daar kwam verandering in doordat Orange en Vodafone aankondigden dat ze de iPhone binnenkort ook gaan aanbieden. De twee overige Engelse providers, T-Mobile en 3 hebben nog geen officieel iPhone contract.

Toch bieden ook T-Mobile en 3 sinds kort de iPhone aan. Ze doen dit aan klanten die anders zouden overstappen naar een andere provider omdat de iPhone daar wel verkrijgbaar is. Hierbij maken de providers gebruik van de mogelijkheid om aan simlock-vrije iPhones te komen in Europa, om hun best betalende klanten alsnog de iPhone te kunnen aanbieden. T-Mobile gebruikt deze mogelijkheid al sinds deze zomer, 3 gebruikt deze mogelijkheid sinds kort.

Omdat de twee providers geen officieel contract hebben om de iPhone te verkopen is het wel een redelijk riskante stap. Apple houdt zelf graag de touwtjes in handen, en providers die op niet officiële manieren toch de iPhone aanbieden zouden in de toekomst wel eens problemen kunnen krijgen, bijvoorbeeld doordat Apple er voor kiest deze providers nooit een officieel iPhone-contract aan te bieden.

Deze ontwikkeling heeft ook tot gevolg dat er rond de kerst, wanneer ook Orange de iPhone gaat aanbieden, een iPhone-prijzenoorlog wordt verwacht. Analisten verwachten dat de consument hierdoor maandelijks ongeveer £5 minder hoeft te betalen voor een abonnement in combinatie met een iPhone. Na de kerst zal deze ontwikkeling zich mogelijk nog doorzetten, als ook Vodafone de iPhone gaat verkopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone in Engeland bij alle providers verkrijgbaar
Sluiten