Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 29 oktober 2009

iPhone heeft 30% marktaandeel onder smartphones

In een vergelijkend onderzoekje tussen de toestellen van smartphonemakers Apple, RIM en Palm is de populariteit van de iPhone weer een stuk gestegen. Hoewel Blackberry met 40% nog steeds het populairste smartphonemerk is, doet Apple het met 30% ook niet slecht.

In juni van dit jaar had de iPhone nog een marktaandeel van 25% onder smartphones. De RIM Blackberry blijft een redelijk stabiel marktaandeel van rond de 40% houden, al zit hier de laatste maanden wel een kleine dalende lijn in. In juni van dit jaar was het marktaandeel van de Blackberry 41%. Palm bleef de laatste maanden voor het eerst hangen op 7%, in plaats van dat het marktaandeel nog verder de diepte in zakte. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de Palm Pre.

Kennelijk waren de cijfers van Nokia/Symbian en Windows Mobile in dit onderzoek niet relevant, want deze merken komen in het hele onderzoek niet voor. Wel kunnen we uit dit onderzoek op z’n minst concluderen dat het goed gaat met de iPhone. Met de smartphone in het algemeen gaat het ook goed. Bijna 40% van de ondervraagde consumenten bezat een smartphone.

Reageer op artikel:
iPhone heeft 30% marktaandeel onder smartphones
Sluiten