Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 5 oktober 2009

iPhone binnenkort enige smartphone zonder Flash

Al sinds de introductie van de iPhone gaan er geruchten over een mogelijke aangepaste versie van Adobe’s Flash voor het toestel, zodat websites die gebruikmaken van Flash ook op de iPhone goed worden weergegeven. Tot nu toe is het er echter nog niet van gekomen, en er komt ook met de nieuwe versie van Flash voorlopig geen verandering in.

Vandaag kondigde Adobe namelijk aan dat het bedrijf een samenwerking is gestart met RIM, Nokia, Palm, Google en Microsoft om de nieuwste Flash Player 10.1 ook op smartphones te kunnen aanbieden. Hoewel het tot nu toe nog lang niet zover is dat Flash 10.1 al geschikt is voor mobiele platformen, en de eerste beta’s hiervoor pas begin 2010 uitkomen, is het toch opvallend dat Apple op deze lijst ontbreekt.

Volgens Adobe is Apple niet genoeg bereid om mee te werken aan Flash voor de iPhone, en zijn pogingen om Flash voor de iPhone te ontwikkelen zonder hulp van Apple op niets uitgelopen. Toch hoopt Adobe in de toekomst alsnog Flash naar de iPhone te kunnen brengen. De nieuwe Flash Player ondersteunt streaming HD-video, en is een stuk lichter dan de voorgaande versies. Ook zorgt deze nieuwe versie er voor dat de batterij van mobiele toestellen langer meegaat.

Reageer op artikel:
iPhone binnenkort enige smartphone zonder Flash
Sluiten