Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 19 oktober 2009

‘iPhone 4G wordt al getest’

De opvolger van de iPhone 3GS, de ‘iPhone 4G’ zou op dit moment al worden getest in Amerika. De tests zouden worden uitgevoerd door niemand minder dan… Verizon. De provider, die momenteel samen met Motorola een nieuw Android toestel promoot door middel van anti iPhone spotjes is momenteel bezig met het ontwikkelen van een LTE-netwerk, dat de opvolger moet worden van UMTS.

LTE is veel sneller dan UMTS, en werkt op dezelfde band waar analoge televisie vroeger op werkte. De nieuwe iPhone zou gebruikt gaan maken van de dit LTE netwerk. In Nederland zouden we nog niet zoveel hebben aan een iPhone met LTE, omdat deze frequentieband in Nederland zelfs nog niet eens is geveild. Een ander detail aan dit bericht is dat het netwerk van Verizon een CDMA netwerk is, en geen GSM netwerk. De nieuwe iPhone zou dus ook geschikt moeten worden voor het CDMA netwerk.

De iPhone 4G zou de afgelopen maanden zijn getest op het LTE netwerk, en Verizon CEO Lowell McAdam zou ook al meerdere bezoeken hebben gebracht aan de Apple HQ. De aankondiging van de iPhone 4G zou worden verwacht op de WWDC in 2010. Vooralsnog lijkt het er echter op dat we deze geruchten met een korreltje zout moeten nemen.

Reageer op artikel:
‘iPhone 4G wordt al getest’
Sluiten