Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 14 oktober 2009
Leestijd: 1 minuut

iMovie 8.0.5 update met nieuw iFrame-videoformaat

Vandaag is in ‘Software-update’ de nieuwste versie van iMovie te vinden. Versie 8.0.5 brengt de volgende verbeteringen met zich mee;

Deze update verbetert de compatibiliteit met een aantal apparaten en verhelpt een aantal kleine problemen, waaronder:

– Verbeterde compatibiliteit met camcorders die de iFrame-videostructuur gebruiken
– Verbeterde compatibiliteit met het importeren van videobeelden die op de iPod nano zijn vastgelegd
– Verholpen problemen met het wijzigen van de afmetingen van het iMovie-venster tijdens het afspelen

De ‘verbeterde compatibiliteit met camcorders die de iFrame-videostructuur gebruiken’ lijkt misschien een kleine update van iets dat al in iMovie verwerkt zat, maar het gaat hier om een compleet nieuw videoformaat dat wordt geïntroduceerd door Apple. Dit nieuwe videoformaat maakt gebruik van H.264 video en AAC audio.

Dankzij het iFrame-videoformaat zal de grootte van videobestanden flink kleiner zijn vergeleken met traditionele bestandsformaten, terwijl de kwaliteit van de video’s hoog blijft. Ook zal het importeren en bewerken van de videobestanden sneller gaan.

Gisteren introduceerde Sanyo de eerste twee camcorders die gebruik maken van het iFrame-videoformaat. Het is niet duidelijk wanneer ondersteuning van het iFrame-videoformaat wordt toegevoegd aan Final Cut Studio, en of er snel meer camcorders op de markt zullen verschijnen die het videoformaat ondersteunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.