Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 1 oktober 2009

Greenpeace steeds meer tevreden over Apple

In de nieuwe ‘Guide to Greener Electronics’-lijst van Greenpeace, met daarop de best en de slechtst presterende bedrijven op mileugebied, is Apple met twee plekken gestegen naar de 9e plaats. Als reden hiervoor wordt niet genoemd dat Apple onlangs de belasting voor het milieu opnieuw berekende, maar dat Apple van alle computerfabrikanten de meeste vooruitgang boekt in het weglaten van schadelijke stoffen in de producten.

Kennelijk stond deze lijst van Greenpeace al even klaar, want de beslissing van Apple om ook de schadelijke invloed van aangekochte producten mee te berekenen en naar buiten te brengen zal pas meetellen in de volgende ‘Guide to Greener Electronics’-lijst van Greenpeace.

Dell en Lenovo krijgen kritiek van Greenpeace omdat ze het vermijden van schadelijke stoffen hebben uitgesteld. Nokia doet het erg goed, en staat op de eerste positie op de lijst van Greenpeace. Nintendo presteert het allerslechtste op milieugebied.

Reageer op artikel:
Greenpeace steeds meer tevreden over Apple
Sluiten