Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 29 oktober 2009

Google Maps Navigation komt naar de iPhone, als Apple het wil

Gisteren schreef OMT over de mogelijkheid dat de gratis turn-by-turn navigatiedienst van Google mogelijk ook naar de iPhone komt. De dienst zal in eerste instantie alleen voor mobiele toestellen met Google’s eigen besturingssysteem Android beschikbaar komen, maar als Apple het wil kunnen ook iPhone gebruikers binnenkort gratis navigeren op hun iPhone.

Google maakte gisteren tegenover AppleInsider duidelijk dat het bedrijf de gratis dienst ook graag op de iPhone wil gaan aanbieden. Volgens Google maken miljoenen iPhone bezitters gebruik van de ingebouwde ‘Kaarten’ applicatie die is gebaseerd op Google Maps, en is het bedrijf bereid om innovaties zoals Latitude en Google Maps Navigation naar de iPhone te brengen. Over de vraag wanneer we Google Maps Navigation op de iPhone kunnen verwachten is de woordvoerder van Google duidelijk: “met vragen over de beschikbaarheid [van de applicatie] moet je bij Apple zijn”.

Na de aankondiging van Google over Google Maps Navigation gisteren kelderde het aandeel van TomTom met 20 %. Ook het aandeel van Garmin daalde flink na de aankondiging van Google. Google Maps Navigation is gratis, en maakt gebruik van het internet om de route te laden.

Reageer op artikel:
Google Maps Navigation komt naar de iPhone, als Apple het wil
Sluiten