Statenweg
Statenweg Nieuws 3 oktober 2009

Eric Schmidt pleit voor aanblijven boardmember Arthur Levinson

Google’s topman Eric Schmidt hoopt dat voormalig CEO van Genentech Arthur Levinson kan aanblijven als boardmember bij zowel Apple als Google.
Momenteel wordt onderzoek gedaan naar deze posities, wegens toenemende concurrentie tussen de bedrijven met de komst van de iPhone, Android en Chrome OS.

Volgens Schmidt is er geen sprake van hevige concurrentie. Hij stelt dat Apple en Google onlangs door een test kwamen waarbij gekeken werd naar overlap tussen de twee bedrijven aan de hand van omzetcijfers. Schmidt vindt het daarom niet nodig dat Levinson zijn positie bij één van de bedrijven opgeeft.

Schmidt, die tot voor kort eveneens lid was van Apple’s Board of Directors, legde zijn functie in augustus neer om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen. Daarna richtte de aandacht van de U.S. Federal Trade Commission zich op de positie van Levinson.

Reageer op artikel:
Eric Schmidt pleit voor aanblijven boardmember Arthur Levinson
Sluiten