Statenweg
Statenweg Nieuws 3 oktober 2009

Eminem’s uitgever en Apple treffen schikking

Muziekuitgever Eight Miles Style en Apple hebben een schikking getroffen over de digitale distributie van Eminem’s muziek. De partijen stonden vijf dagen tegenover elkaar in de rechtszaal.

Eight Miles Style beschuldigde Apple van copyrightschendingen, omdat de maker van de iPod en iTunes de muziek van Eminem zonder toestemming zou verkopen in de iTunes Store. De uitgever eiste miljoenen aan schadevergoeding, royalties en een deel van de iPod-omzet.

Volgens Apple was er een overeenkomst gesloten met Aftermath Records, die de muziek van de rapper beheert, maar volgens Eight Mile Style had die organisatie niet de bevoegdheid daarvoor.

Eminem en zijn uitgever hebben in het verleden wel een vergoeding gekregen uit de verkoop van de succesvolle muziek, naar verluidt zo’n 2,5 miljoen, onder meer voor de hit ‘Lose Yourself’. Blijkbaar was de organisatie niet tevreden over de hoogte van deze vergoeding. De uitkomst van de schikking is niet bekend gemaakt.

Reageer op artikel:
Eminem’s uitgever en Apple treffen schikking
Sluiten