Statenweg
Statenweg Geruchten 26 oktober 2009

Chef New York Times noemt ‘Apple slate’ in toekomstplannen

Uitspraken van Executive Editor Bill Keller van de New York Times tijdens een besloten bijeenkomst hebben een nieuw impuls gegeven aan het gerucht dat Apple werkt aan een tablet-computer met toegang tot krantenartikelen.

Tegenover zijn medewerkers zette Keller de toekomstplannen uiteen om de krant toegankelijk te maken op mobiele apparaten. Hij noemde daarbij de ‘ophanden zijnde Apple slate’ als één van de platformen. Een video met zijn uitspraak verscheen vervolgens op internet.

Weet Keller meer over de plannen van Apple, of is hij afgegaan op de geruchten in de media? De eerste optie is niet onwaarschijnlijk. In september dook namelijk het gerucht op dat Apple met diverse grote kranten, waaronder de New York Times, in gesprek is om content van gedrukte media geschikt te maken voor de tablet.

Uit Keller’s opmerking kunnen we niet opmaken dat ‘Apple Slate’ de naam van de tablet wordt. Het woord ‘slate’ wordt ook wel gebruikt om tablet-computers in het algemeen aan te duiden. Apple heeft bovendien de gewoonte om niet meer informatie voortijdig vrij te geven dan strikt noodzakelijk, zelfs niet aan partijen die nauw bij de ontwikkeling van een nieuw product betrokken zijn.

Bekijk hier de uitspraak van Bill Keller (8:15)

Reageer op artikel:
Chef New York Times noemt ‘Apple slate’ in toekomstplannen
Sluiten