Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 12 oktober 2009
Leestijd: 1 minuut

Bug in Snow Leopard wist al je documenten? [update]

Een besmuikte glimlach kon de gemiddelde Mac gebruiker vorige week niet onderdrukken. Microsoft die alle data van SideKick gebruikers wist zonder backup. Diezelfde mensen zullen hun glimlach nu wijselijk achterwege laten.

Wat is het geval? Er is een fout in Snow Leopard ontdekt waardoor het mogelijk is dat alle data in je gebruikersaccount gewist wordt. De boosdoener lijkt het Guest account te zijn. Gebruikers melden dat wanneer zij terugkeren van een uitstapje in het Guest account alle data in de mappen van hun eigen thuismap weg is. Zij treffen hun persoonlijke account aan als een vers aangemaakt account. Hen rest niets anders dan een backup van Time Machine terugzetten.

In tegenstelling tot Microsoft zal Apple waarschijnlijk géén persbericht uitbrengen van deze fout en zal de bugfix stilletjes zijn intrede doen in de aanstaande update 10.6.2. Ondertussen worden op de OMT redactie stokjes getrokken om te bepalen wie dit bug gerucht gaat verifieren op zijn Mac…

Update
Zowaar een reactie van Apple: “We are aware of the issue, which occurs only in extremely rare cases, and we are working on a fix.”

Guest account uitzetten in Snow Leopard
Hoewel de details schaars zijn over deze bug, lijkt het ons toch het verstandigst om het Guest account maar niet te gebruiken. Om dit te voorkomen, kun je het eenvoudig uitschakelen via de Systeemvoorkeuren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.