Anoniem
Anoniem Nieuws 6 oktober 2009

Blackberry synct nu ook met iTunes

Er is al een tijdje een kat-en-muisspelletje aan de gang tussen Palm en Apple. Inzet is het verkleedspelletje dat Palm speelt, waarmee het zich voordoet als een iPod wanneer het apparaatje aan een Mac wordt gekoppeld. En nu is Blackberry ook gretig aan de iTunes library aan het zuigen.

Met de Blackberry Desktop Software voor Mac kan de gebruiker, naast de gebruikelijke zaken als documenten, agenda en adresboek, ook playlists uit iTunes laten synchroniseren met de Blackberry.

Citaatje van hun website:

For Mac Users
With BlackBerry Desktop Software for Mac, your BlackBerry smartphone works with your Mac computer. Sync your contacts, calendars and appointments, while transferring your iTunes® songs and playlists to your device.

Ook iTunes onder Windows werkt met de Blackberry

En zo heeft Apple er weer een buitenstaander bij die graag gebruikt maakt van iTunes. Voor Blackberry gebruikers lijkt het ons een welkome aanvulling op de mogelijkheden. Tegelijkertijd vragen wij ons af hoelang Apple dit toestaat. Het zou zeer des Apple’s zijn om met de update naar iTunes 9.0.2 niet alleen Palm, maar ook meteen Blackberry een stok in de wielen te steken.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Moet Apple iTunes breder inzetbaar maken, en third-party apparaten aan de library laten koppelen, of moet het exclusief voor iPod- en iPhonegebruikers blijven?

[EDIT] Apple staat third-party sync toe, middels de iTunes API, die door eigen software kan worden gebruikt. Het feit dat Palm dat niet doet en zich voordoet als iPod, is wat bij Apple tegenstand oproept. Het is soms minder zwart-wit dan het lijkt…

Reageer op artikel:
Blackberry synct nu ook met iTunes
Sluiten