Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 2 oktober 2009

Binnenkort nieuwe Mighty Mouse muis met multi-touch

Volgens de laatste geruchten is Apple van plan om een compleet opnieuw ontworpen muis op de markt te brengen. Deze muis zou de huidige Mighty Mouse vervangen. Vermoedelijk wordt deze nieuwe muis nog dit jaar geïntroduceerd, tegelijk met de introductie van de nieuwe iMac.

De opnieuw ontworpen muis zou beschikken over Apple’s multi-touch, zodat het problematische scrolballetje op de huidige Mighty Mouse vervangen kan worden. Ook zou multi-touch op de Mighty Mouse voor nog meer toepassingen dan alleen scrollen gebruikt kunnen worden. Recente patenten lieten al eerder zien dat multi-touch waarschijnlijk in de volgende Apple muis verwerkt zou worden.

De nieuwe Mighty Mouse zou behalve multi-touch ook nog een nieuw uiterlijk krijgen. De witte Mighty Mouse stamt namelijk nog uit de tijd dat de meeste computers van Apple ook wit waren, maar tegenwoordig zijn deze bijna allemaal van aluminium gemaakt. De nieuwe muis zou dan ook een aluminium-achtig uiterlijk krijgen.

Vijfentwintig jaar geleden bracht Apple de Lisa op de markt, een van de eerste computers uit die bediend kon worden met een muis. Datzelfde jaar werd de muis ook voor de PC geïntroduceerd, hoewel hiervoor wel een speciale kaart in de computer moest worden gebouwd. Daarna heeft de muis vele vormen aangenomen, van de veelbesproken ronde muis die bij de eerste iMac geleverd werd tot de hedendaagse Mighty Mouse die zowel verticaal als horizontaal kan scrollen met behulp van een simpel balletje.

Reageer op artikel:
Binnenkort nieuwe Mighty Mouse muis met multi-touch
Sluiten