Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 28 oktober 2009

Binnenkort gratis turn-by-turn navigatie op de iPhone?

Google komt binnenkort met gratis turn-by-turn navigatie voor toestellen met Android 2.0. Onder de naam Google Maps Navigation is het met de toekomstige mobiele software van Google mogelijk om gebruik te maken van gesproken instructies, en kaarten die altijd up-to-date zijn dankzij Google Maps. Deze software zou volgens Cnet momenteel ook worden ontwikkeld voor de iPhone.

Google werkt op dit moment samen met Apple aan een versie van Google Maps Navigation voor de iPhone. Het gaat hierbij om een update van het programma ‘Kaarten’ op de iPhone, en niet om een geheel nieuwe app. Om deze reden is het proces van de ontwikkeling van dit programma iets anders dan normaal, en werkt Google hiervoor met Apple samen. Behalve voor de iPhone stelt Google het programma mogelijk ook gratis beschikbaar voor derden, als zij akkoord gaan met bepaalde voorwaarden.

Google Maps Navigation combineert functies van de Google zoekmachine, en van Google Maps met elkaar, en biedt ook Google Streetview om 3D foto’s van straten te bekijken. Ook is het mogelijk om te zoeken naar bijvoorbeeld restaurants en benzinestations, en is er live verkeersinformatie in het programma verwerkt. Verder werkt het programma met spraakherkenning. Google is niet de eerste die een navigatieprogramma ontwikkelt op basis van kaarten op internet, wel is het uniek dat dit programma gratis zal zijn, en mogelijk wordt deze toevoeging op de iPhone een grote doorn in het oog van bedrijven als TomTom en Navigon.

Bekijk Google Maps Navigation op Android.

Reageer op artikel:
Binnenkort gratis turn-by-turn navigatie op de iPhone?
Sluiten