Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 22 oktober 2009

Binnenkort de Donald Duck op je Apple Tablet?

Een nieuw gerucht over de Apple Tablet. Apple zou namelijk van plan zijn om stripboeken te gaan aanbieden op de tablet. Al eerder probeerde uitgevers van stripboeken om deze ook digitaal te verspreiden, maar tot nu toe heeft zo’n systeem nog niet echt gewerkt. Apple zou nu van plan zijn om deze markt op te pakken, en het stripboek een digitale variant te geven.

Deze geruchten worden afgeleid uit een interview met Rantz Hoseley, CEO van een bedrijf met de naam Longbox. Longbox is bezig om een iTunes-achtige dienst op te zetten voor het digitaal verspreiden van stripboeken. De interviewer, Andy Ihnatko, zegt redenen te hebben om aan te nemen dat Longbox in de toekomst een overeenkomt zal aangaan met Apple.

Wanneer Ihnatko vraagt welke overeenkomsten de Longbox CEO aan het vormen is, wil deze alleen kwijt dat het meeste van zijn tijd wordt opgeslokt door een lange en moeilijke overeenkomst met een groot bedrijf dat veel met media doet. Ook laat hij nog los dat dit bedrijf de afgelopen week veel aandacht kreeg op blogs als Engadget en Gizmodo. De twee bedrijven die ten tijde van het interview de meeste aandacht kregen op deze blogs waren Microsoft en Apple.

Microsoft, om het filmpje van de Courier, en Apple, door berichten dat het bedrijf bezig is met het zoeken van content voor de Apple Tablet. Omdat de Microsoft Courier op dit moment niks meer is dan een digitaal concept, concludeert Ihnatko dat het wel om Apple moet gaan. Verder kenmerkt de Longbox CEO dit bedrijf al een bedrijf dat een product “plotseling zou kunnen lanceren, met direct miljoenen potentiële gebruikers”.

Reageer op artikel:
Binnenkort de Donald Duck op je Apple Tablet?
Sluiten