Statenweg
Statenweg Nieuws 13 oktober 2009
Leestijd: 1 minuut

Bij je volgende Disney Store bezoek kom je Steve tegen

Disney heeft plannen om haar 340 winkels in de VS en Europa een nieuw impuls te geven. Om dit tot een succes te maken, heeft het bedrijf achter Mickey Mouse Steve Jobs gevraagd om te helpen.

In een nieuw winkelconcept met de naam Imagination Park komt de nadruk te liggen op de ‘consumer experience’, waarmee afgerekend wordt met het traditionele model. Naast het verbouwen van de huidige stores, heeft Disney plannen om het aantal winkels uit te breiden en een nieuw paradepaardje te bouwen op Times Square in New york. Steve Jobs zou Disney hebben aangemoedigd verder te gaan dan de originele plannen, die neerkwamen op een verbetering van het huidige concept. ‘Dream bigger,’ aldus Steve.

Steve Jobs heeft zelf veel ervaring op het gebied van retail door de succesvolle Apple Stores. Daarvan zijn er al meer dan 250, die gezamenlijk kunnen rekenen op 40 miljoen bezoekers per kwartaal. Disney kreeg toegang tot de expertise van Apple op dit gebied. Zo adviseerde Steve Jobs om een prototype te bouwen van de toekomstige Disney Store om het concept tot in de puntjes te kunnen verfijnen. Ook zouden de nieuwe winkels ideeën van de Apple Stores overnemen, zoals mobiele betaalpunten en in-store theaters.

Steve Jobs, voormalig eigenaar van Pixar, is sinds de overname van de animatiestudio door Disney in 2006 de grootste individuele aandeelhouder van dat bedrijf en heeft een zetel in het bestuur. Dit is voor het eerst dat zijn invloed op Disney zichtbaar wordt voor de buitenwereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.