Statenweg
Statenweg Nieuws 21 oktober 2009

Beter aanbod online muziek in Europa

Apple wil de iTunes Store in het komende jaar uitbreiden naar meer Europese landen. Hierover zijn gezamenlijke afspraken gemaakt met Eurocommissaris van concurrentie Neelie Kroes en rechthebbenden.

Naast Apple zullen ook andere online muziekverkopers werken aan een beter aanbod in Europa. Eveneens spraken Europese auteursrechtenorganisaties en platenlabels als EMI en Universal af om de licenties voor online muziekdistributie te vereenvoudigen.

Momenteel zorgen beperkingen in de licenties ervoor dat consumenten te maken hebben met een beperkt aanbod in hun eigen land en niet kunnen winkelen in de online muziekwinkels van andere EU-landen. Met het nieuwe akkoord zal hier verbetering in komen.

Reageer op artikel:
Beter aanbod online muziek in Europa
Sluiten