Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 9 oktober 2009

Apple zorgt voor wereldwijd flash tekort

Apple zorgt wereldwijd voor een tekort aan NAND-flash. Dit tekort is te wijten aan populaire apparaten zoals de iPhone en de iPod touch. Vlak na de introductie van de nieuwe iPods kwamen er al berichten over een tekort aan flashgeheugen naar buiten, maar deze tekorten waren toen nog niet zo kritisch. In het verleden heeft Apple al vaker voor een tekort aan flashgeheugen gezorgd.

De vraag naar flashgeheugen oversteeg het aanbod dit kwartaal met 1,3 %. Met de feestdagen in aantocht zal dit percentage waarschijnlijk nog verder gaan stijgen naar 3,3 %. Taiwanese producenten van flash-modules proberen hun vraag naar NAND-flash nu te verdelen over veel verschillende producenten, omdat grote producenten als Samsung en Toshiba voorrang geven aan Apple.

In 2010 zal de vraag naar flashgeheugen naar verwachting met 81 % stijgen. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de groei van smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple zorgt voor wereldwijd flash tekort
Sluiten