Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 1 oktober 2009

Apple wil de weg vinden zonder Google

Apple heeft in juli dit jaar het bedrijf Placebase overgenomen. Placebase is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van kaarten, en dus een directe concurrent van Google Maps. Dit bericht kreeg toen geen aandacht, en is nu pas overal op internet te lezen.

De vraag is nu wat Apple precies wil met het overgenomen bedrijf. Vermoedelijk is het de bedoeling dat Apple in de toekomst zelf kaarten voor de iPhone (en andere toepassingen zoals iPhoto) gaat ontwikkelen, om zo minder afhankelijk te zijn van Google Maps. Dit zou een logische stap zijn, aangezien Apple en Google op steeds meer fronten concurrenten van elkaar zijn.

Een andere mogelijkheid is dat Apple de kaarten-functie wil uitbreiden. De kaarten van Placebase bevatten namelijk veel meer lagen met gedetailleerde demografische details en andere data, waardoor er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan die gebruikt kunnen worden door Apple.

Inmiddels is de website van Placebase offline gehaald, en de voormalig CEO van Placebase blijkt nu te werken bij het Geo-team van Apple, het team dat zich vermoedelijk bezig houdt met het ontwikkelen van kaarten. Wordt vervolgd…

Reageer op artikel:
Apple wil de weg vinden zonder Google
Sluiten