Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 5 oktober 2009

Apple werkte in 2003 al aan tablet

Apple blijkt in 2003 ook al bezig te zijn geweest met de ontwikkeling van een tablet. Dit suggereert de New York Times vandaag in een artikel met een opsomming van alle geruchten en verwachtingen met betrekking tot de Apple Tablet.

Volgens voormalig Apple-ontwikkelaar Joshua A. Strickland was Apple in 2003 al bezig met het ontwikkelen van een tablet, en is het mogelijk dat dit voor 2003 ook al het geval was. Het probleem was in die tijd onder andere dat de PowerPC-chip zo veel energie nodig had, dat het apparaat onbruikbaar was. Ook waren de grafische prestaties van het apparaat een struikelblok, en kostten de onderdelen voor het apparaat alleen al meer dan $ 500. Hierdoor was de Apple tablet op dat moment nog niet klaar om op de markt gebracht te worden.

Verder zou Steve Jobs zich tijdens het ontwikkelen van deze tablet vaak hebben afgevraagd wat nou precies het doel was van deze tablet, behalve internetten op de WC. Volgens bronnen zou Steve Jobs de Apple tablet nog steeds niet hebben goedgekeurd, en wordt er nog nagedacht over het doel van het apparaat.

Reageer op artikel:
Apple werkte in 2003 al aan tablet
Sluiten