Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 30 oktober 2009

Apple voert wijzigingen door in Apple Stores

Apple gaat voor de komende feestdagen enkele wijzigingen doorvoeren in de officiële Apple Stores, die het winkelen in een Apple Store tot een nog betere ervaring moeten maken.

De meest opvallende wijziging is dat de officiële Apple Stores afstappen van betaalterminals die draaien op Windows CE, die met een pennetje moesten worden bediend. Voortaan worden hiervoor iPod touches gebruikt, die draaien op een speciaal programma. Ook zijn aan deze iPods speciale lezers gekoppeld voor het gebruik met credit cards en dergelijke.

De Windows CE terminals waren al jaren een punt van kritiek in de Apple Stores, omdat deze apparaten vaak last haden van crashes, het wi-fi signaal van de apparaten regelmatig verloren ging en de omdat de apparaten erg traag waren. Apple zou zelf de software en een extra batterij hebben ontwikkeld voor de nieuwe iPod touch-betaalterminals.

Een andere aanpassing in de Apple Stores is dat de medewerkers die hier aanwezig zijn voortaan allemaal dezelfde kleur kleding dragen, omdat de verschillende kleuren tot verwarring leidde bij de klanten van de winkels. De verschillende kleuren kleding waren bedoeld om het verschil in functie aan te geven van de verschillende medewerkers.

Reageer op artikel:
Apple voert wijzigingen door in Apple Stores
Sluiten