Apple voert wijzigingen door in Apple Stores

Door: Siebren Verhoef - 7 reacties

Apple gaat voor de komende feestdagen enkele wijzigingen doorvoeren in de officiële Apple Stores, die het winkelen in een Apple Store tot een nog betere ervaring moeten maken.

De meest opvallende wijziging is dat de officiële Apple Stores afstappen van betaalterminals die draaien op Windows CE, die met een pennetje moesten worden bediend. Voortaan worden hiervoor iPod touches gebruikt, die draaien op een speciaal programma. Ook zijn aan deze iPods speciale lezers gekoppeld voor het gebruik met credit cards en dergelijke.

De Windows CE terminals waren al jaren een punt van kritiek in de Apple Stores, omdat deze apparaten vaak last haden van crashes, het wi-fi signaal van de apparaten regelmatig verloren ging en de omdat de apparaten erg traag waren. Apple zou zelf de software en een extra batterij hebben ontwikkeld voor de nieuwe iPod touch-betaalterminals.

Een andere aanpassing in de Apple Stores is dat de medewerkers die hier aanwezig zijn voortaan allemaal dezelfde kleur kleding dragen, omdat de verschillende kleuren tot verwarring leidde bij de klanten van de winkels. De verschillende kleuren kleding waren bedoeld om het verschil in functie aan te geven van de verschillende medewerkers.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  larstl

  Handig! Als ik naar de usa ga waar ze zitten neem ik een kijkje!

 • Profielfoto
  brandrob

  Wanneer komt de eerste Apple store in Nederland?:P

 • Profielfoto
  ikkieman

  @brandrob: Ik denk dat ze eerst willen kijken hoe het ze in Ierland, de UK en Frankrijk vergaat.

 • Profielfoto
  MrHammond

  In Zürich hadden ze geen mobiele betaalpunten, benieuwd of ze dat nu wel gaan krijgen. En over de kleding en functie: ik heb daar nooit enige duidelijkheid in gezien…

 • Profielfoto
  slewes

  Er komt een Store als de ratioe inwoners-aprs beter is en dat kan (gezien de groei van bijv. iCentre) nog wel eens lang duren.

  Daarom word er ook geinvesteerd in zaken als re-fits en trainingen.

 • Profielfoto
  63743 Master

  Nu nog alle iCentres, Machouses en iFactors!

 • Profielfoto
  ctxppc

  :D Endlich!