Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 2 oktober 2009

‘Apple tablet krijgt uitgebreide multi-touch’

Uit een nieuw patent van Apple blijkt dat het bedrijf nadenkt of bezig is met het ontwikkelen van multi-touch voor een tablet.

De tablet zou met tien vingers te bedienen zijn, en het apparaat kan onder andere onderscheid maken tussen verschillende complexe bewegingen, scrollen, het rusten van de handpalmen en het schrijven met de hand. Het patent vermeldt ook dat het mogelijk is om gewoon te typen op het apparaat, en om een cursor te bedienen. Dit is alles is mogelijk op het “veelzijdige en ergonomische apparaat”.

Het patent beschrijft verder hoe deze nieuwe invoermethodes het gebruik van een toetsenbord en muis moeten vervangen, en dat dit gebruik van het apparaat kwalen als RSI tegen zal gaan, omdat het om meer natuurlijke bewegingen gaat.

Het complete patent is hier te vinden.

Reageer op artikel:
‘Apple tablet krijgt uitgebreide multi-touch’
Sluiten