Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 26 oktober 2009

Apple streeft Sony en Nintendo binnen 5 jaar voorbij

Volgens DFC Intelligence, een onderzoeksbureau dat zich richt op gaming en entertainment, is het goed mogelijk dat Apple over vijf jaar met de iPhone en iPod touch het snelst groeiende mobiele gaming-apparaat in handen heeft. Apple zou hierdoor concurrenten Sony en Nintento achter zich laten. Dit is volgens het onderzoeksbureau mogelijk als de huidige verkoopcijfers en trends in de ontwikkeling van de mobiele apparaten zich verder doorzetten.

DFC baseert deze voorspelling niet op de verkoopcijfers van de mobiele gaming-apparaten, maar verwacht dat de groei van de iPhone en iPod touch zich steeds verder zal doorzetten, terwijl de groei van apparaten als de PSP en de Nintendo DSi juist zal afnemen. In 2014 zouden de mobiele Apple-apparaten hierdoor de enige mobiele gaming-apparaten zijn die nog steeds verder zullen doorgroeien.

Tot voor kort richtte Apple zich niet op de markt voor mobiele games. Dit veranderde toen Apple onlangs de iPod touch profileerde als de goedkoopste toegang tot de App Store, en als ideale apparaat voor mobiele games.

Reageer op artikel:
Apple streeft Sony en Nintendo binnen 5 jaar voorbij
Sluiten