Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 26 oktober 2009

Apple stopt ontwikkeling ZFS-bestandssysteem

Apple is gestopt met de ontwikkeling van het ZFS-bestandssysteem voor Mac OS X. Het ZFS-bestandssysteem werd ontwikkeld door Sun, en zou mogelijk volledig ondersteund worden door toekomstige versies van Mac OS X. Mac OS X Leopard ondersteunde ZFS gedeeltelijk, maar in Snow Leopard was deze ondersteuning weer verdwenen.

Mogelijk is Apple gestopt met het ontwikkelen van ZFS door de juridische risico’s die hieraan vast zaten. Zo is Sun nu overgenomen door Oracle, en liep er een patentzaak tegen Sun over ZSF.

Het lijkt erop dat Apple niet bij de pakken neer is gaan zitten, en dat het bedrijf wellicht al begonnen is aan de ontwikkeling van een nieuw, eigen bestandssysteem. Het bedrijf is namelijk op zoek naar een “File System Engineer” voor Mac OS X.

Reageer op artikel:
Apple stopt ontwikkeling ZFS-bestandssysteem
Sluiten