Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 9 oktober 2009

Apple stapt uit Kamer van Koophandel

Apple heeft een aantal dagen geleden per direct het lidmaatschap bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel (Chamber of Commerce) opgezegd. In een brief aan de Chamber of Commerce liet Apple Vice President Catherine Novelli weten dat Apple het eens is met de overheidsplannen die ervoor moeten zorgen dat de broeikasgassen worden gereduceerd, en dat het frustrerend is dat de Chamber of Commerce deze plannen van de overheid juist niet wil steunen.

De Chamber of Commerce dreigde zelfs met juridische stappen tegen de Environmental Protection Agency, als deze door zouden gaan met hun plannen voor het reduceren van broeikasgassen. Deze houding van de Chamber of Commerce verschilde teveel met de houding van Apple tegenover het milieu. Apple is de laatste jaren juist steeds meer bezig met het zo min mogelijk belasten van het milieu.

De Chamber of Commerce vindt dat eerst alle grote industrielanden mee moeten werken aan de plannen om broeikasgassen te reduceren voordat Amerikaanse bedrijven hiertoe worden verplicht. Ook zegt de instelling dat Apple niet genoeg tijd neemt om hun houding tegenover de milieuplannen te begrijpen.

Greenpeace en de U.S. Secretary of Energy zijn erg blij dat Apple op deze manier laat blijken het niet eens te zijn met de houding van de Chamber of Commerce. Greenpeace hoopt bovendien dat meer grote technologiebedrijven als IBM en Microsoft nog zullen volgen. Eerder gingen grote bedrijven als Nike Apple al voor met het opzeggen van hun lidmaatschap bij de Chamber of Commerce.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple stapt uit Kamer van Koophandel
Sluiten