Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 15 oktober 2009
Leestijd: 1 minuut

Apple op vierde plek in Amerika

In de laatste cijfers over marktaandeel van computerfabrikanten in Amerika komen Apple, Acer en Toshiba als winnaars uit de bus. Het marktaandeel van Apple steeg in het derde kwartaal van 2009 met 11,8 % naar 9,4 %, in vergelijking met het derde kwartaal van 2008. Vergeleken met het vorige kwartaal is dit zelfs een stijging van 35,2 %. Het marktaandeel van Acer steeg explosief, met maar liefst 48,3 % naar 11,1 %. Acer staat door deze stijging op de derde plaats.

De stijging van Apple ten opzichte van het vorige kwartaal zou onder andere te maken hebben met de notebooks die traditioneel worden aangeschaft voor het begin van het schooljaar. Op de tweede plek van de lijst vinden we Dell, met een marktaandeel van 25 % (-13,4 %). HP heeft in Amerika de eerste plek van Dell overgenomen, met een marktaandeel van 25,5 % (+ 3,2 %). Hekkensluiter van de top 5 is Toshiba met een marktaandeel van 8,1 % (+37,4).

Wereldwijd ziet de lijst er wat anders uit. HP staat in deze lijst nog steeds op de eerste plek, maar Apple is in de top 5 niet te vinden. In plaats daarvan staat Lenovo op een vierde plek. Verder komen op deze lijst dezelfde merken als op de Amerikaanse lijst. Het marktaandeel van Apple wordt wereldwijd ongeveer geschat op 4 %.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.