Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 29 oktober 2009

Apple geeft dit jaar half miljard dollar uit aan reclame

In 2009 is het reclamebudget van Apple maar liefst $501 miljoen. Dat lijkt erg veel, maar als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Microsoft, dan valt het nog wel mee. De softwaregigant uit Redmond geeft dit jaar namelijk $1,4 miljard uit aan het maken van reclame. Ook Dell geeft meer uit aan reclame dan Apple, dit bedrijf gaf namelijk dit jaar $811 miljoen uit aan reclame.

Als je kijkt naar het percentage van de omzet dat Apple uitgeeft aan reclame, dan is dit de laatste jaren afgenomen. In 2001 gaf Apple namelijk 5% van de omzet uit aan reclame, in 2009 is dit nog maar 1,37 %. Dit percentage is lager dan dat van bijvoorbeeld Microsoft of RIM (Blackberry), die ieder een iets hoger percentage van hun omzet uitgaven aan reclame.

Vorige jaren gaf Apple minder uit aan reclame, in 2007 bedroegen de reclameuitgaven $467 miljoen, in 2008 was dit $486 miljoen. De meest opvallende Apple reclames zijn waarschijnlijk de tv-spotjes met in de hoofdrol “PC” en “Mac”, waar onlangs nog nieuwe varianten van verschenen.

Reageer op artikel:
Apple geeft dit jaar half miljard dollar uit aan reclame
Sluiten