Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 27 oktober 2009

Apple doet het ook buiten Amerika goed

Traditioneel is het marktaandeel van Apple computers in Amerika altijd hoger dan in Europa. Uit de laatste cijfers blijkt echter dat Apple het ook buiten Amerika steeds beter doet.

Zo waren de inkomsten van Apple het afgelopen kwartaal in Amerika $4,3 miljard, terwijl de inkomsten in Europa met bijna $2,5 miljard ook niet slecht waren te noemen. In vergelijking met een jaar geleden was de omzet van Apple in Europa hiermee zelfs 45% hoger dan vorig jaar.

Zwitserland is het Europese land waar Apple verreweg het populairst is. Met meer dan 30% marktaandeel is Apple in dit land het populairste computermerk voor thuisgebruik. Inclusief het marktaandeel dat Apple in Zwitserland heeft onder zakelijke gebruikers komt het bedrijf op een derde plek terecht, na HP en Acer.

Een ander land waar Apple het steeds beter doet is Japan. De omzet van Apple in het afgelopen kwartaal lag daar 36% hoger dan de omzet van een jaar geleden.

Reageer op artikel:
Apple doet het ook buiten Amerika goed
Sluiten