Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 5 oktober 2009

Apple 1 verkocht voor $ 18000

Dat een Mac wat meer kost dan een gewone PC weten we allemaal, maar om nou $ 18000 te betalen voor een 32 jaar oude computer van Apple is weer het andere uiterste. Op Ebay is namelijk een Apple 1 verkocht voor het bedrag van $ 18000.

In 1976 werd de Apple 1 verkocht voor een bedrag van $ 666,66. Hierbij moest je wel nog voor je eigen kast, toetsenbord en monitor zorgen. Standaard had dit apparaat een geheugen van 4KB, en dit was uit te breiden naar 8KB of zelfs 48KB.

De computer werd verkocht door een 82-jarige man die niet kon zeggen of het apparaat ook daadwerkelijk functioneerde. Het kunstwerk, zoals de verkoper het zelf noemt, werd met de hand gemaakt en persoonlijk gesigneerd door Steve Wozniak. Er zouden op dit moment nog 30 tot 50 modellen van de Apple 1 op de wereld rondzwerven, dus uniek is het apparaat in ieder geval wel. Wie de koper is geweest van deze Apple 1 is tot nu toe niet duidelijk, maar hij zal vast een speciale band met het merk Apple hebben gehad.

Reageer op artikel:
Apple 1 verkocht voor $ 18000
Sluiten