Statenweg
Statenweg Geruchten 3 oktober 2009

Advertenties Google AdSense zinspelen op nieuwe iMacs en MacBooks [UPDATE]

Een drietal Google AdSense advertenties zinspeelt op nieuwe modellen van de iMac, MacBook en Mac mini. De advertenties verschijnen bij bepaalde zoekopdrachten op de Nederlandse website van Google. Dat ontdekte Appleinsider.

De advertenties linken direct naar de huidige modellen in de Nederlandse Apple Store. Het is echter onduidelijk of de advertenties daadwerkelijk van Apple afkomstig zijn.

De slogans in de advertenties, die uit één regel tekst bestaan, zijn voor zover bekend niet eerder gebruikt door Apple. Hoewel termen als ‘dunner’, ‘lichter’, ‘sneller’ en ‘betaalbaarder’ ook met de huidige modellen in verband kunnen worden gebracht, omschrijven de advertenties ook nieuwe producteigenschappen, waaronder een ‘ultradunne’ behuizing voor de iMac. Ook is de prijs van de Mac mini in de advertenties €100,- lager dan de huidige prijs, wat kan duiden op een aanstaande prijsverlaging.

De veronderstelling dat het gaat om nieuwe, nog niet aangekondigde modellen sluit aan bij eerdere geruchten (1, 2, 3) dat Apple in de komende weken nieuwe iMacs en MacBooks zal onthullen met een nieuwe vormgeving en een lagere prijs. De Mac mini zal naar verluidt sneller worden.

UPDATE

Enkele lezers zijn nog een aantal advertenties tegengekomen die kunnen duiden op nieuwe producten. Hieronder een overzicht. Bedankt voor de tips!

In de advertentie wordt gesproken over ‘Apple’s nieuwe Mighty Mouse’. De huidige Mighty Mouse is al een aantal jaren geleden op de markt gebracht, dus de tekst in de advertentie zou kunnen duiden op een nieuw model. Dit sluit ook aan bij geruchten (1, 2) die al de ronde doen. Hoewel deze geruchten gaan over een nieuwe draadloze Mighty Mouse, zal bij een nieuw draadloos model hoogstwaarschijnlijk ook de versie met snoer vernieuwd worden.

Bij een advertentie voor de Apple TV staat ‘nu met filmverhuur’. De Apple TV beschikt al over filmverhuur in de VS, maar nog niet in Nederland. Het zal hoogstwaarschijnlijk gaan om een letterlijke vertaling van de Amerikaanse advertentie, waardoor deze tekst erin is geslopen. Maar hoopvolle OMT’ers mogen geloven dat de advertentie een voorbode is van wat komen gaat.

Reageer op artikel:
Advertenties Google AdSense zinspelen op nieuwe iMacs en MacBooks [UPDATE]
Sluiten