Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Geruchten 3 september 2009

‘YouTube gaat films verhuren’

YouTube start binnenkort mogelijk met het verhuren van films. Hiermee worden ze een directe concurrent voor de iTunes Store, waar ook films voor verhuur worden aangeboden.

Volgens The Wall Street Journal is YouTube op dit moment in gesprek met grote filmmaatschappijen in Hollywood over het verhuren van films. Het zou onder andere gaan om de films van Sony, Warner Brothers en Lions Gate Entertainment. De prijzen voor het huren van een film bij YouTube zouden ongeveer gelijk liggen met die in de iTunes Store. Sommige films zouden zelfs gratis kunnen worden aangeboden. Deze gratis films zouden dan wel advertenties bevatten.

YouTube biedt momenteel al oudere films aan, maar wil films nu kunnen verhuren op het moment dat ze op dvd verschijnen. Het is te hopen dat de digitale YouTube videotheek eerder in Nederland beschikbaar komt dan die van iTunes. iTunes biedt tot op heden nog geen films voor verhuur aan in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘YouTube gaat films verhuren’
Sluiten