Wordt de iPhone minder exclusief? [update]

20 reacties

De exclusieve contracten die Apple met veel telecomoperators heeft gesloten om de iPhone aan te bieden, zijn vaak een doorn in het oog van iPhone gebruikers. Zo is de iPhone in Nederland officieel alleen met een T-Mobile abonnement verkrijgbaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel gebruikers hun iPhone unlocken om deze toch met een andere provider te kunnen gebruiken.

Daar lijkt binnen een jaar echter verandering in te komen. Bronnen suggereren namelijk dat Apple in Amerika vanaf dan afziet van het exclusieve contract dat ze hebben met AT&T. Apple zou met meer providers in zee gaan, na de introductie van een nieuw product in de zomer van 2010. De vraag is nu of Apple de exclusieve contracten alleen in Amerika zal loslaten, of dat de rest van de wereld daarna ook snel zal volgen.

AT&T zou nu in onderhandelingen proberen om de iPhone tot 2011 exclusief aan zich te binden. Voor de Amerikaanse consument is het te hopen dat die onderhandelingen op niets uitlopen, want hoewel veel Amerikaanse iPhone gebruikers heel tevreden zijn over hun iPhone, zijn ze minder tevreden met het netwerk van AT&T.

In Frankrijk heeft Apple al eerder afgezien van het exclusieve contract dat ze hadden met Orange. Volgens analist Gene Munster heeft dit ervoor gezorgd dat het marktaandeel van de iPhone in Frankrijk hierdoor flink steeg. Het lijkt dus een slimme zet om in meer landen af te zien van de exclusieve contracten.

Update:
Ook de laatst aangekondigde iPhone deal met China Unicom in China blijkt niet exclusief te zijn. Apple heeft bevestigd dat de driejarige overeenstemming met deze provider om de iPhone aan te bieden niet wil zeggen dat de iPhone niet ook door andere providers in China kan worden aangeboden. Een andere Chinese provider, China Mobile, zegt ook in gesprek te zijn met Apple over de iPhone.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Igor44

  Dit is toch een paar maanden geleden ook al geopperd door sites al Macrumors e.d.? toen hadden ze het over Verizon die de 2e aanbieder zou worden..

 • Profielfoto
  wouwout

  GRAAG! hoe eerder van tmobile af hoe beter ivm drama ontvangst in en rond mijn huis. Maak ‘m 500 euro (32GB) en ik koop ‘m.

 • Profielfoto
  queenfan

  Graag kan ik over anderhalf jaar gewoon een iPhone kopenmet een verlenging bijKPN.

 • Profielfoto
  Rub3n

  Mooi, mijn abo loopt nog poosje. Daarna wil ik 100% een iPhone!

 • Profielfoto
  TakeTheBox

  Ik koop de nieuwe iPhone 4G?? Ook volgend jaar icm een abbo. Maar als de prijs hoger ligt dan €30,00 per maand ga ik toch naar T-Mobile ^^

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Als dat toch waar zou zijn.
  Lekker weg bij T-Mobile, met hun brakke netwerk…..graag.

 • Profielfoto
  NTG

  :angry: de iPhone is toch allang niet meer zo exclusief? koop Adroid!:p

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @ NTG: Je bedoeld Android neem ik aan? Overigens: ik heb mijn iPhone niet gekocht om exclusief te zijn, maar omdat’ie gewoon beter is dan welk Android-toestel dan ook (misschien dat ze daardoor wel zo exclusief zijn ;) )?

 • Profielfoto
  niels

  Die geruchten zijn er wel vaker. Met als verschil dat AT&T en Apple hun contract nu ook echt bijna aan het einde van de lopende termijn is.

  Het zou een goede stap voor Apple zijn om meer providers de iPhone te laten aanbieden. Nu is de Phone alleen in T-Mobile verkooplocaties het meest aangeprezen model. Wanneer ook bijv. KPN en Vodafone de iPhone het mooiste plekje in de etalage geven neemt de aandacht flink toe.

 • Profielfoto
  Perry

  Haha ideaal! Een tijdje geleden was ik er over na het denken om de nieuwe iPhone te halen. Ik heb nu een iPhone 3G met abonnement dat nog n jaartje door loopt. Als dit zo is en dan hopelijk KPN ook in Nederland iPhone’s gaat verkopen dan koop ik maar al te graag volgend jaar daar mijn nieuwe iPhone 4G:p
  Als dit ook in Nederland zou komen dan hoop ik wel dat de prijzen een beetje redelijk zullen zijn van de andere provider. En dan kunnen ze met T-mobile gaan concurreren met de prijzen:p

 • Profielfoto
  AppleMies

  Zou wel eens tijd worden. Zolang Apple vasthoudt aan hun 1 provider-systeem hoef ik geen iPhone. Vond ik vanaf dag één onbegrijpelijk en achterlijk gedrag. Ik heb Vodafone en blijf bij Vodafone. Officieel en vrije keus unlocked en anders geen iPhone voor mij. Inmiddels wil iedereen zo’n ding dus het huidige marketing model kan overboord.

 • Profielfoto
  fozzy

  K vindt de iPhone een mooi hebbeding, maar niet icm T-mobile. Heb nu KPN waar k nog een jaartje aanzit, als er rond die tijd abo’s zijn met iPhone zal ik er eens over denken om toch over te stappen op de iPhone.

  Redt me nu nog prima met de SE902

 • Profielfoto
  peebees

  T-Mobile was een van de eerste providers met een zakelijk-onderling-gratis-bellen deal. Kregen we met z’n allen zo’n abo. En nooit bereik binnenshuis. Het schijnt dat Vodafone en KPN dat altijd winnen omdat die nog 900 MHz-netwerken hebben en dat werkt binnenshuis vele malen beter dan de standaard 1800 MHz van bijvoorbeeld T-Mobile. Golflengtes, natuurkunde-had ik maar beter opgelet, dan had ik ook nog van de klepel geweten…

  Dus heb ik nu Vodafone + een Italiaanse iPhone = :D

 • Profielfoto
  markark

  Zolang de iPhone nog gekoppeld is aan T-mobile komt deze er bij mij niet in. Heb nu een telefoon via mijn werk (KPN). Ik zit wel te denken aan een iPhone, maar dan wel officieel zonder Sim-lock en voor een normale prijs…

 • Profielfoto
  HakanB

  ik schaf alleen een iPhone aan als ik Vodafone erbij krijg.. Tmobile ik word er niet goed van..

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Toch jammer dat de iPhone minder exclusief word, is toch een beetje meer charme in mijn ogen.

 • Profielfoto
  Erwal

  Tja, daar zit je dan met je zwaar teleurstellende T-Mobile abonnement.. Qua ontvangst dan; de iPhone is de veruit de beste organiser/phone die ik ooit heb gehad. Ik zou ‘m niet willen missen.
  Gelukkig wordt T-Mobile de laatste tijd qua ontvangst beter. Maar ze zitten nog lang niet op het niveau van KPN en Vodafone…

 • Profielfoto
  thommthomm

  @wouwout
  Als het door gaat betekend dat niet dat je van T-Mobile af bent hoor! Je moet eerst wachten tot je contract afloopt enzo.

 • Profielfoto
  Ezra

  Ik ben ook niet tevreden over T-Mobile vergeleken andere providers vaak geen bereik en 3G is helemaal niet te vinden terwijl mijn vriend met een Nokia N73 wel altijd 3G verbinding heeft…

 • Profielfoto
  ctxppc

  @AppleMies: Koop een Belgische of Italiaanse iPhone en zet je Vodafone-sim daarin. HET WERKT!