Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 9 september 2009

Voorspelling: Apple verkoopt 7 miljoen iPhones in derde kwartaal

Als de voorraad van de iPhone 3GS op peil blijft, zal Apple in het derde kwartaal van 2009 7 miljoen iPhones verkopen. Deze voorspelling komt van analist Gene Munster, die de laatste tijd wel vaker in het nieuws is als het gaat om voorspellingen over Apple.

Als de voorspellingen uitkomen, is dit een verbetering ten opzichte van het vorige kwartaal, waarin Apple 5.2 miljoen iPhones verkocht. Deze verbetering zou onder andere te wijten zijn aan de verbeterde voorraad van iPhones. Voorheen was het niet voor iedereen die dit wilde mogelijk om een iPhone aan te schaffen, en moesten verkopers hun klanten verwijzen naar de goedkopere iPhone 3G.

Omdat de voorraad van de iPhone 3GS verbeterd is, kunnen verkopers hun klanten weer gewoon een iPhone 3GS aanbieden. De iPhone blijft in Amerika het bestverkochte toestel, en heeft onder andere marktaandeel afgenomen van Blackberry en Nokia.

Reageer op artikel:
Voorspelling: Apple verkoopt 7 miljoen iPhones in derde kwartaal
Sluiten