Verbeteringen voor systeembeheerders in Snow Leopard Server

4 reacties

Behalve dat Snow Leopard verbeteringen bevat voor de gewone gebruiker, zijn er ook verbeteringen doorgevoerd voor gebruikers die met Snow Leopard Server werken.

Zo is Snow Leopard de eerste versie van Mac OS X die standaard wordt geleverd met Microsoft Exchange ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je nu gewoon de programma’s Mail, iCal en Adresboek kunt gebruiken voor mogelijkheden als agenda-uitnodigingen en algemene adreslijsten. Ook kun je in Snow Leopard Server de belangrijke IMAP en SMTP gegevens instellen voor elk account. Deze functie was in Mac OS X 10.5 al wel aanwezig, maar een stuk minder uitgebreid. Zo was het bijvoorbeeld niet mogelijk om de instellingen te veranderen voor SSL en autentificatie van de gebruiker.

Macworld maakte een lijstje met 10 handige verbeteringen in Snow Leopard Server. Hierbij gaat het om langverwachte verbeteringen, en de kleinere details die het werken met Snow Leopard Server weer net iets makkelijker maken.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  binaries4me

  Ga morgen macmini kopen met snow server. heb het weekend weer wat leuks te doen:D

 • Profielfoto
  mtooster

  Prachtig, vooral de meer uitgebreide mail-instellingen via Workgroup Manager. Daar heb ik gisteren juist nog mee gestoeid op een 10.5 server.
  Binnenkort zal ik ook eens kijken of we ons een upgrade kunnen veroorloven!

 • Profielfoto
  Brims

  OSX server is dat ook voor 29 euro te krijgen?
  Dat zou mooi zijn.

  Wat betreft het onderwerp, ik denk dat OSX nu echt volwassen is geworden.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Nee, OSX Server is ietsie prijziger, kijk maar eens in de Apple Store :D