Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 3 september 2009
Leestijd: 1 minuut

Verbeteringen voor systeembeheerders in Snow Leopard Server

Behalve dat Snow Leopard verbeteringen bevat voor de gewone gebruiker, zijn er ook verbeteringen doorgevoerd voor gebruikers die met Snow Leopard Server werken.

Zo is Snow Leopard de eerste versie van Mac OS X die standaard wordt geleverd met Microsoft Exchange ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je nu gewoon de programma’s Mail, iCal en Adresboek kunt gebruiken voor mogelijkheden als agenda-uitnodigingen en algemene adreslijsten. Ook kun je in Snow Leopard Server de belangrijke IMAP en SMTP gegevens instellen voor elk account. Deze functie was in Mac OS X 10.5 al wel aanwezig, maar een stuk minder uitgebreid. Zo was het bijvoorbeeld niet mogelijk om de instellingen te veranderen voor SSL en autentificatie van de gebruiker.

Macworld maakte een lijstje met 10 handige verbeteringen in Snow Leopard Server. Hierbij gaat het om langverwachte verbeteringen, en de kleinere details die het werken met Snow Leopard Server weer net iets makkelijker maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.