Update Apple TV op 9 september?

25 reacties

Het is zeer waarschijnlijk dat de iPod touch en iPod nano tijdens het Apple Media Event op 9 september a.s. een update krijgen, maar mogelijk beperken de updates zich niet alleen tot de iPods.

Geruchten gaan namelijk dat Apple van plan is om op dit event ook een vernieuwde versie van de Apple TV te introduceren. Het apparaat van Apple, dat je gebruikt om onder andere je eigen muziek en foto’s op TV te bekijken, gebruikt al twee jaar dezelfde hardware.

Het gerucht werd de wereld in geholpen door analist Gene Munster, die zijn beweringen baseert op het feit dat de bezorging van de 40 GB versie van de Apple TV langer duurt dan normaal. In de Apple Store staat de verzenddatum van dit model nu op 1 tot 2 weken, in plaats van op 24 uur.

Munster verwacht dat het 40 GB model van de Apple TV vanaf 9 september niet meer verkocht zal worden, en dat de 160 GB versie goedkoper zal worden. Op deze manier zou Apple ruimte creëren voor een geheel nieuw model van de Apple TV, dat naast de 160 GB versie zou worden verkocht.

Munster bracht eerder het gerucht in de wereld dat Apple binnen 2 tot 5 jaar een televisie op de markt zou brengen. Met dit toestel zou het niet alleen mogelijk zijn om video op te nemen, maar ook om draadloos je Mac, iPhone en iPod mee de synchroniseren.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ein-de-lijk!!! Dit is nieuws waar ik al twee jaar op wacht! Nu nog de rest van de wereld voorzien van online film verhuur.. Dan gaan ze goed geld aan mij verdienen!

 • Profielfoto
  Hostyle

  Zo kan het inderdaad nog interessant worden:D

 • Profielfoto
  iMattdR

  Een stap in de goede richting, maar wanneer gaan we nu eens EINDELIJK op het Europese continent kunnen genieten van het downloaden van films en series via Apple TV. Is het de koppigheid van Apple of de onbekwaamheid van de Europese en nationale instanties dat dit tegenhoudt?

 • Profielfoto
  knutm0

  Als ze er een dvd-speler inbouwen, ben ik verkocht.

 • Profielfoto
  Enzoo

  Een dvd-speler zal er niet inkomen denk ik. Apple gaat nu eenmaal voor het ‘less is more’-principe. Misschien dat je een dvd in je Mac kan stoppen en de dvd, via Apple TV kan kijken op je televisiescherm ?

 • Profielfoto
  knutm0

  Ook goed, als ik maar niet mijn 100 DVDs hoef te rippen…

 • Profielfoto
  WhiteElephant

  “It’s only rock and roll, but we like it” –> Audio dus, geen video en daarmee geen nieuwe Apple TV lijkt mij

 • Profielfoto
  Kobes

  @iMatt+
  Ik vermoed dat het de onbekwaamheid van de entertainmentbranche is, die het veel te druk hebben met rechtszaken aanspannen tegen simpele consumenten (en miljoenen eisen voor 23 liedjes, sic!), om zich te bekommeren over het levensvatbaar houden van hun business model.
  Die industrie leeft namelijk nog in het jaar 1492, waar Columbus er maanden over deed om de oceaan over te steken. Een dergelijke vertraging willen ze nu ook nog hebben voor het uitbrengen van films en series in Europa. Gewoon, om ons te pesten en ons aan te kunnen klagen.

  Als die sukkels eindelijk eens zouden beginnen met een deugdelijke manier om van legale bron films te downloaden (lees iTunes/Apple TV) dan hoefde ik tenminste niet meer via illegale bron aan de content te komen…

  En ja, ik snap best dat het hem zit in het verkopen van de televisierechten aan zenders als SBS en Net5. Daar wordt goud aan verdiend, maar als de tijden van uitzenden mij niet aanstaan, dan wil ik lekker zelf beslissen wanneer en waar ik kijk. En daar wil ik voor betalen. Maar nee, de entertainmentindustrie wil 4 keer geld vangen:
  1. Verkopen TV recht in Amerika
  2. Verkopen TV recht in Europa (minstens 3 weken later, gewoon omdat het kan)
  3. Verkopen DVD-tjes/downloads in Amerika en Europa (in Europa GEEN downloads, stel je voor dat het eerlijke mensen worden)
  4. Aanklagen van burgers die op tijdstip 1 besluiten gewoon de enige resterende optie kiezen.

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  @Enzoo: Dat denk ik eigenlijk niet. Ik zat juist te denken dat er misschien in de nieuwe iMacs geen Diskdrive meer zou komen.

 • Profielfoto
  Enzoo

  Jij dacht dus het omgekeerde dan mij? Hoe zal je, in de toekomst, een nieuw OS moeten installeren, een cd rippen of een dvd bekijken?
  Een iMac blijft een all in one computer, dus zo ver zal het nog niet komen denk ik.

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  @Enzoo
  Dat van de verdwijnende DiskDrive werd hier al eens geopperd, denk ik.
  Oplossingen zijn er zeker: je zal de dvd’s niet hoeven te rippen maar aanschaffen in iTunes Store en OS kan je net zo goed aanschaffen op dezelfde manier.
  Een film kan ook op een USB-stick verkocht worden, lijkt mij. In plaats van een dvd in de lade te schuiven plug je gewoon een usb-stick in.
  Het idee van de verdwijnende drive lijkt nu vreemd maar dat was het destijds met de floppy-drive ook zo.

 • Profielfoto
  Nicholas

  @Freddy Sunder: Je lijkt precies te vergeten dat wij in België nog met downloadlimieten zitten. Als wij alles zullen moeten downloaden, komen wij echt niet toe met onze 30GB/maand…

 • Profielfoto
  lEl

  @nicholas
  ik ben belg en heb een limiet van 100 gig voor 30 euro per maand. Check edpnet.be eens

 • Profielfoto
  knutm0

  ik wil best zonder dvd-drive, maar dat kan nu nog niet.

  1. in Nederland zijn nog helemaal geen films ter download beschikbaar
  2. ook in de VS zijn lang niet alle films te downloaden
  3. de wel te downloaden films missen vaak extras die wel op de DVD staan
  4. de vergelijking met floppys gaat niet op, want daarop stond vooral informatie die snel verouderd was, of gemakkelijk via een andere manier te verkrijgen was. Mijn DVD verzameling van klassiekers verouderd nooit, en het is vooralsnog een hels karwei om ze te rippen. Ik ben overigens best bereid om €2,50 / dvd te betalen om dat te laten doen.

 • Profielfoto
  iMattdR

  Ik zit er niks mee in om films te downloaden op de “huidige” manier. Maar het is altijd zo een gedoe. Ofwel mist er een stuk van de film, laatst begon Madagascar 2 ineens in het russisch, audio en video die niet synchroon verlopen, no subtitles … etc.

  Ik verwacht in de toekomst ook dat de DiskDrive zal verdwijnen. Apple is niet zover gekomen door vast te houden aan ‘oude technieken’ en het lijkt utopisch, maar dat maakt het net vernieuwend.

  We shall see…

 • Profielfoto
  Ericnik

  Dat Apple dit met droge ogen durft te introduceren op de Nederlandse markt. Wat een waardeloos concept zonder dat je online content aanbied. Leuk hoor, Youtube op je tv, maar zoek maar ’s wat op met een afstandsbediening met één knopje. Ben nog steeds kwaad dat ik destijds onder valse voorwendselen dat ding heb aangeschaft. Voor de rest: Apple rules!;-)

 • Profielfoto
  Undaunted

  @Kobes
  DVD’s kosten echt niet veel meer, zeker als je niet de releases gloednieuw hoeft te zien. Dit dankzij de opkomende Blu-Ray. Daarbij kun je films huren, er zijn zelfs verhuurservices via internet zodat je ook je stoel niet meer uit hoeft. Ook zijn er al diensten op internet waarbij je films betaald streamed. Er is echt geen excuus meer voor illegaal downloaden.

  @iMatt+
  Als je een auto van een illegale dealer koopt riskeer je ook dat er dingen mis zijn onder de motorkap…

 • Profielfoto
  ikkieman

  Voor de verdwijnende discdrive: 2 woorden. Blue Ray!

  Dat Apple downloadbare films nog niet aanbied in NL zie ik meer inderdaad als een grote fout van de entertainmentindustrie die vast willen houden aan een stokoud buisnessmodel waardoor eigenlijk ze zo’n beetje de weg zullen gaan van de dinosaurussen. Wat mij betreft mogen ze nu collectief wel failliet gaan van het downloaden.

 • Profielfoto
  iMattdR

  @ Undauted: het is juist daarom dat ik hem van een legale dealer wil KOPEN!;-)

 • Profielfoto
  Kobes

  @iMatt+
  zonder harddrive, echt enorm 1992;)

  @undaunted:
  “zeker als je niet de releases gloednieuw hoeft te zien”. Daar raak je precies de kern van mijn betoog. Iets wat ik een tikje sarcastisch vergelijk met 1492 en een wereld zonder snelle communicatie. Ik wil dus van mijn favoriete series niet op het ouderwetse wereldbeeld van de entertainmentindustrie hoeven te wachten.
  Het gaat mij dus ook niet zozeer om films, maar om TV series. Het principe is verkeerd zoals ze de wereld bekijken. VS of EU, het ligt feitelijk om de hoek in de huidige tijd en daar past geen half jaar release verschil meer in (een dag kan ik me nog voorstellen ivm ondertiteling die mij overigens weer gestolen kan worden).

 • Profielfoto
  syltheboy

  Nog één weekje en dan is het al zover.:D Ik zit echt met smart te wachten op de derde generatie iPod touch. Waarschijnlijk ga ik gewoon voor de 16 GB versie, maar het kan best zijn dat ik voor de 32 GB versie ga.;)

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Het moment dat Apple film verhuur/verkoop in Nederland lanceert ren ik naar de winkel om er 2 te halen.

 • Profielfoto
  Freddy Sunder

  @Nicholas: ik zit bij Scarlet en daar zijn geen downloadlimieten meer.

 • Profielfoto
  maikel22

  Vooral de laatste 2 zinnen in het bericht maakt mij aan het dromen. Wacht hier al heel lang op, we hebben nu in de woonkamer 4 afstandsbedieningen!!!!! (tv, receiver, dvd-met-hd en een dolblij systeem) + een hoop kabels en joekels van stekkers.
  Een iMac 24″ is een lekker groot scherm, maar daar zit geen receiver en dolblij in.

 • Profielfoto
  Ezra

  Whaha televisie zou wel grappig zijn.