Time Capsules overlijden spontaan

16 reacties

Verschillende gebruikers op het Apple Support forum melden dat hun Time Capsule spontaan is gestopt met werken. In verschillende draadjes op het forum is te lezen dat het in de meeste gevallen gaat om Time Capsules van ongeveer 18 maanden oud, die zijn aangeschaft in begin 2008. De eerste berichten over kapotte Time Capsules waren op dit forum te lezen in juli 2009, en komen nog steeds binnen.

Verschillende gebruikers denken dat het probleem ligt aan de stroomvoorziening van de Time Capsule. Deze kan niet vervangen worden. Waarschijnlijk is de data op de harde schijf van de Time Capsule niet aangetast. Toch is het niet aan te raden om de Time Capsule zelf open te maken, omdat hierdoor de garantie zal vervallen.

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de draadloze apparatuur van Apple. In 2006 waren er al soortgelijke problemen met de Airport Express.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  NTG

  griezelig

 • Profielfoto
  Rail

  Maar als je hem niet openmaakt en opstuurt ter reparatie wordt de HD mogelijk gewist, ben je ook alles kwijt.

 • Profielfoto
  Maced.2

  veel problemen de laaste tijd met apple producten..valt me wel op:(
  En hoe zou dat toch komen………………. :sealed:

  gelukkig werkt de TC hier nog goed…..we wachten het af

 • Profielfoto
  hamersvelt

  Nou maar hopen dat ze een backup hebben van wat er op staat;-)

 • Profielfoto
  saewer

  @Maced.2: Misschien omdat het technische gewikkelde apparatuur is waar een kleine productiefout fataal is voor het hele systeem.

  Denk je dat Delletjes nooit kapot gaan?

 • Profielfoto
  DaTinoes

  Koeling is meestal het magische woord!

  Als ik merk dat een apparaat (vooral als het 24u/24u aanstaat) te warm wordt, dan zorg ik zelf voor extra actieve koeling.

  Zo heb ik m’n TC in de meterkast staan, waar permanent een 12cm FAN naast staat en rustig staat te draaien (fluisterstil en de TC is merkbaar koeler).

  Zo heb ik ook een Mac Mini + externe FW-drive die me wat te warm wordt (fungeert als media-server), dus een 12cm Fannetje erachter gemonteerd (bijkomend voordeel: het kleine ventilatortje in de FW-drive gaat nooit aan, terwijl die juist een kabaal maakte!).

  Ik heb zelfs m’n UPC HD-setopbox (die echt heel warm werd) op die manier koeler gekregen.

  Ik snap dat dit alleen maar kan als je dit soort apparaten ergens uit het zicht heb staan (bij mij het geval) en -ervan uitgaande dat het een koelingissue is- blijft het natuurlijk vreemd en belachelijk dat de producent hier blijkbaar onvoldoende rekening mee houdt, maar voor mij geldt: beter voorkomen dan genezen…

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  Inderdaad wel erg veel problemen met de Apple producten, nog steeds niet zoveel als de PC’s, maar toch.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  tja, dan ben je vet mee, met die “server graded” harde schijven. Koop dan een airport extreme + externe HDD . Als er iets mis gaat met je AE , kan je nog steeds aan de data.

 • Profielfoto
  aho

  Ik heb soortgelijke problemen met Apple TV van begin 2008, was vorige week helemaal dood, eerste indicatie lijkt een defect logicboard. Advies vanuit Apple Service Center: koop maar een nieuwe, kan gebeuren…. Heb geen Apple Care aangeschaft, want ik had wel verwachting dat een apparaat dat alleen maar aanstaat wel wat langer mee zou gaan. Valt dus heel erg tegen van Apple. Probeer inmiddels wel aanspraak te maken op tweedejaars garantie.
  Gelukkig staan foto’s etc. nog wel op Macbook.:(

 • Profielfoto
  63743 Master

  Misschien komen na ontploffende iPhones, nu ook spontaan stoppende TimeCapsules:D

 • Profielfoto
  Henriboersema

  tsja, had dus vorige maand een overleden TC. net buiten de garantie maar zelfs met garantie had ik er niks aan gehad. Onder “garantie” betekend bij Apple dat ze ‘m omruilen voor een refurbished. Weg data. Aangezien er geen enkel lampje ging branden concludeerde ik dat de voeding kapot moest zijn en de Hd dus nog te redden was. Ik heb de TC open gemaakt en de data op de Hd weten te redden. Het verbaasde mij alleen dat de koeling in de TC echt belachelijk slecht geconstrueerd is. de aanzuiging van de ventilator is een paar mm. van een , meestal warme, printplaat verwijderd. Hij blaast dus maar wat warme lucht rond in de TC.
  Kortom, ik heb een nieuwe TC aangeschaft met 1tb. en nu maar weer afwachten tot dee uitfikt.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Wat mij opvalt aan mijn TC is dat ie vaak erg warm wordt (en dan luidruchtig blaast) en dat er vaak een oranje knippende LED is ipv de gebruikelijke groene LED. Voorbode?

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Als je veel op sites als OMT zit, lijkt het inderdaad nèt of er veel problemen zijn met Apple producten.

  Als je geen idee hebt van de aantal verkochte units, of van de hoeveelheid defecte, is een opmerking als: ‘goh, wel veel kapotte macs tegenwoordig’ vrij dom.

 • Profielfoto
  TandMac

  Vorig jaar heb ik van mijn TC ongeveer drie dagen lol gehad…. En dan was ie dood…
  Zonder gedoe de dag er na een nieuwe gekregen die het (voorlopig.. ) nog goed doet.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  De mijne is net buiten de garantie en heeft vandaag de geest gegeven. Is dit nog te verhalen via applecare of moet ik nu maar gewoon een nieuwe kopen.
  Bedankt voor de tips. Misschien stap ik wel naar Tros radar om te vragen of dit niet in strijd is met de regels voor de consumeren bescherming. Applecare lost het in ieder geval niet op tewijl er toch heel veel time capsules kapot gaan. Schandalig.

 • Profielfoto
  partyfart

  ook ik had problemen met mijn TimeCapsule, compleet dood. Bleek voeding intern te zijn. En dat uiteraard buiten garantie. Zoekend naar een oplossing, deze gevonden:
  http://www.cardservices.nl/timecapsule-problemen/

  Snel gefixed door deze jongens. En veel goedkoper dan een nieuwe