Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 10 september 2009
Leestijd: 2 minuten

Steve Jobs over de iPod touch zonder camera, e-books en zijn afwezigheid

De Pod touch zonder camera is een bewuste keuze van Apple. Dit en meer vertelde Steve Jobs gisteren na het Apple Media Event in een interview met de New York Times. Na zijn verrassende terugkomst op het podium van Apple gisteren bespreekt hij verder of Apple wat ziet in e-books en of zijn afwezigheid veel invloed heeft gehad op het bedrijf.

Geen camera
Over de iPod touch vertelt hij dat het eerst niet geheel duidelijk was hoe ze dit apparaat in de markt moesten zetten. “Was het een iPhone zonder de belfuncties? Was het een zakcomputer? Uiteindelijk waren het de klanten van Apple die de iPod touch het meest zagen als een spelletjesapparaat. Hier is uiteindelijk ook de marketingstrategie van de iPod touch op aangepast. De iPod touch is de goedkoopste manier om apps uit de App Store te downloaden, en Apple wilde dit graag zo goedkoop mogelijk houden”, vertelt Jobs. Vandaar dat uiteindelijk gekozen is voor een iPod touch zonder camera, terwijl de kleinere (en goedkopere) iPod nano wel een videocamera bevat.

Dat de iPod nano wel video kan opnemen, maar geen foto’s kan maken heeft te maken met techniek. “De sensors die het mogelijk maken om video op te nemen zijn tegenwoordig heel erg dun, en dus geschikt voor in de iPod nano. De sensors met een resolutie die hoog genoeg is om foto’s te maken, vooral die met autofocus, zijn nu nog te dik om in te bouwen in de dunne iPod nano”.

E-books
Jobs denkt dat er nog niet genoeg interesse is in e-books. Ook heeft het publiek volgens hem meer interesse in apparaten die meer dan één functie hebben, dan in een apparaat met maar één functie, zoals de Amazon Kindle e-reader. Apple ziet e-books dus momenteel niet als een grote markt, en Jobs wijst op het feit dat Amazon niet wil loslaten hoeveel e-readers het bedrijf verkoopt. Volgens Jobs zou Amazon dit wel doen als de Kindle goed zou verkopen.

IJs
Aan de producten die gisteren zijn gepresenteerd is al een tijd lang gewerkt. Al voor Steve Jobs’ afwezigheid bij Apple waren de producten in ontwikkeling. Zijn afwezigheid heeft er volgens Jobs niet voor gezorgd dat er minder Apple producten zullen uitkomen. Momenteel concentreert hij zich op een paar zaken die erg veel aandacht nodig hebben. “Er komen een paar goede nieuwe producten uit in de nabije toekomst”, aldus Jobs. Over zijn gezondheid laat hij los dat hij ongeveer 14 kilo zou moeten aankomen, maar dat hij zich erg goed voelt. “Ik eet als een gek, vooral heel veel ijs”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Steve Jobs over de iPod touch zonder camera, e-books en zijn afwezigheid
Sluiten