Siebren Verhoef
Siebren Verhoef Nieuws 30 september 2009

Software Update zadelt Windows-gebruiker op met ongewenste software

Als je een van de weinige bezoekers van onze website bent met een Windows computer heb je misschien al gemerkt dat Apple’s Software Update een ongewenst programma probeert te installeren. In Software Update verschijnt namelijk behalve de laatste versies van iTunes en QuickTime ook de iPhone Configuration Utility.

iPhone Configuration Utility is een klein programma dat voor de meeste gebruikers compleet nutteloos is. Zelfs al beschikt de Windows-gebruiker over een iPhone, dan nog zal hij of zij het programma in de meeste gevallen nooit nodig hebben. Het programma wordt gebruikt om nieuwe configuratieprofielen op de iPhone te installeren waarmee sommige instellingen op de iPhone kunnen worden aangepast, bijvoorbeeld instellingen voor internet of Exchange-instellingen.

In het verleden kregen Windows-gebruikers al de nieuwste versie van Safari gepresenteerd in Software Update, terwijl ze geen eerdere versie van de webbrowser op hun computer hadden staan. Na veel kritiek werd het opdringen van Safari voor Windows-gebruikers weer ongedaan gemaakt door Apple, en kwam er een categorie ‘nieuwe software’ bij in Software Update. De iPhone Configuration Utility staat echter gewoon bij ‘updates’.

Wil je de iPhone Configuration Utility niet installeren, vink dit programma dan gewoon af in Software Update. Standaard staat dit programma namelijk aangevinkt en zal het gewoon geïnstalleerd worden.

Reageer op artikel:
Software Update zadelt Windows-gebruiker op met ongewenste software
Sluiten