Software Update zadelt Windows-gebruiker op met ongewenste software

Door: Siebren Verhoef - 13 reacties

Als je een van de weinige bezoekers van onze website bent met een Windows computer heb je misschien al gemerkt dat Apple’s Software Update een ongewenst programma probeert te installeren. In Software Update verschijnt namelijk behalve de laatste versies van iTunes en QuickTime ook de iPhone Configuration Utility.

iPhone Configuration Utility is een klein programma dat voor de meeste gebruikers compleet nutteloos is. Zelfs al beschikt de Windows-gebruiker over een iPhone, dan nog zal hij of zij het programma in de meeste gevallen nooit nodig hebben. Het programma wordt gebruikt om nieuwe configuratieprofielen op de iPhone te installeren waarmee sommige instellingen op de iPhone kunnen worden aangepast, bijvoorbeeld instellingen voor internet of Exchange-instellingen.

In het verleden kregen Windows-gebruikers al de nieuwste versie van Safari gepresenteerd in Software Update, terwijl ze geen eerdere versie van de webbrowser op hun computer hadden staan. Na veel kritiek werd het opdringen van Safari voor Windows-gebruikers weer ongedaan gemaakt door Apple, en kwam er een categorie ‘nieuwe software’ bij in Software Update. De iPhone Configuration Utility staat echter gewoon bij ‘updates’.

Wil je de iPhone Configuration Utility niet installeren, vink dit programma dan gewoon af in Software Update. Standaard staat dit programma namelijk aangevinkt en zal het gewoon geïnstalleerd worden.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Nick Nack

  Waarom laten ze heel dat Windows niet gewoon links liggen.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Ja natuurlijk, zodat alle iPhone en iPod gebruikers met windows niks meer aan hun apparaten hebben, zal de verkoop van deze Apple producten goed doen ???

 • Profielfoto
  calvin

  SJ heeft ooit eens geroepen dat iTunes het meest gebruikte stuk software voor Windows is. Vooral links laten liggen dan…..

  Nick Nack heeft een beetje realiteitszin verloren….

 • Profielfoto
  ctxppc

  @Nick Nack: die emoticon van jou geldt op jezelf!:p

  Foei foei, Apple! Daarmee krijgen ze nog een slechte naam ook!:(

 • Profielfoto
  prullenbak

  Heel dom. Een ezel stoot zich in t gemeen…

 • Profielfoto
  tim.prove

  Ik ging inderdaad laatst m’n Windows bak updaten naar de nieuwe iTunes en uiteraard zag ik ‘m ertussen staan. Het ongewenst opzadelen van gebruikers met dingen die ze niet willen is echt zinloos. Niet meer doen dus…

 • Profielfoto
  Edwin

  Zelfs als je ‘Apple Software Update’ bewust uitschakelt krijg je die software toch. Gelukkig nog wel apart te verwijderen via ‘Add/Remove Programs’.

 • Profielfoto
  wimbers

  ik ben dol op apple producten , maar dit zal voor veel switchers van windows naar mac toch een nare bijsmaak geven.
  dit gebeurde in het verleden door microsoft veelvuldig, nu gebeurt het door apple.
  ik zou als windows gebruiker toch mijn twijfels hebben als ik al een overstap naar mac zou overwegen.

  als ze dit al toepassen op een vreemd platform, wie weet wat e dan uitspoken op een eigen platform.

 • Profielfoto
  Appelschil

  Laat Apple er maar virussen bij doen;) Ik snap sowiso inderdaad niet waarom Apple dat Windows gebeuren niet gewoon links laat liggen…

 • Profielfoto
  myunclesmailman

  Dit gebeurde ook steeds met Safari voor Windows!

 • Profielfoto
  iJos

  Het zal veel w-gebruikers niet eens opgevallen zijn. Gewend aan die praktijk, h├Ę ;)

 • Profielfoto
  aardbeiensiroop

  @Nick Nack: Omdat je iPhone en iPod nooit zo populair geweest zouden zijn als ze alleen op OSX zouden werken.

 • Profielfoto
  NTG

  @iJos: wat je zegt. op werk zo nu en dan wel eens met een Windows (meestal met OS X uiteraard) en dan krijg je ook altijd van die rotzooi over je heen. zoals bij nero krijg je een programma cadeau waarmee je Drivers uit en aan mee kan zetten en Frimware updates mee kan downloaden… en Nvidia heeft voor elke Videokaart zo’n beetje een programma waarmee je vanalles kan afstellen waar je net zo goed van af kan blijven. en zo zijn er nog tig andere voorbeelden.